Gereksiz tartışma krizi

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

fazil_say_elci.jpg Piyanist Fazıl Say

Yaşamı yakında bir yüzyıla ulaşacak olan  sevgili  Cumhuriyetimizin ilk yıllarından beri birbirlerinin yakasını bırakmayan Türk Müziği ve Batı müziği taraftarları yeniden kapıştılar. Ülkenin dünya çapında bir değer olarak yetiştirdiği  piyanist Fazıl Say'ın  Murat Bardakçı'ya hitaben yayınladığı bir cevap yazısı ile başlayan amansız kavga devam ediyor. Ben de görüşümü arzediyorum:

"A_tatürkçüler Atatürk müziği, padişahçılar da padişah müziği çalsınlar neden habire kavga edersiniz ki ? kim ne isterse onu dinlesin. Yeniden krize girdiniz . Yıllardır Ayıp oluyor.. Müzik yapan bir  kişi olarak size hayret ediyorum._ Müzik yapanlar ne kadar şişinirse şişinsin müziği asıl yapanlar dinleyenlerdir. Siz bu olayda küçük bir parça hatta bana göre solda sıfırsınız. Binlerce beste yapsanız, yüzlerce salonu oldursanız, kimsenin yürekten dinlemediği uyduruk şeyleri çaldım, besteledim diye ortaya çıkamazsınız.  Kimin yürekten dinlediğini da Yaradan’dan başka kimse bilmez. Size  şaşıyorum doğrusu. Sanatçılar, Çalgıcılar Lütfen kendi kendinizi değerlendirme safsatasını bırakın da sizi beğenenler varsa onlar değerlendirsin. Müzik ukalalığa gelmez. Ya vardır ya yoktur o kadar..  Saygılar.