Nato düşman arıyor

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

nato.jpeg

Soğuk savaş döneminde Rusya’nın tehdine karşı kurulmuş olan “Kuzey Atlantik Savunma İttifakı” kısaca Nato, Sovyet Rusya’nın hayırlısıyla çökerek tehdid olmaktan çıkması üzerine işsiz kaldı. Şimdi kendine yapacak arıyor.

Aslında silahlı bir Batı sözleşmesi olan Nato, insanların asırlardır ayakta kalmak için silaha başvurmalarının en modern şekliydi. Nato’nun silaha ve düşmana ihtiyacı vardı. Sovyetler sahneden silindiğine göre bu düşman nereden  bulunacaktı ? Kosova ve Afganistan savaşları sırasında yapılan denemeler başarısız kalınca şimdi bu teşkilata güçlü bir düşman bulmak gerekiyordu.

Nato’nun bir numaralı devleti Birleşik Amerika’nın önceki başkanı Bush “dünyayı hayır ve şer” ekseni olarak ikiye ayırdığında aranan düşman az çok belli olmuştu. Hayır devletlerinin başında kendi ülkesi, şer devletlerinin başında ise İran geliyordu. İşin bundan sonrası “Şer’in ortadan kalkması “ için bahane bulmaya kalmıştı., Batı’nın silah pazarlarının yeniden kurulması ve silaha dayalı ekonomilerin kalkınması için propaganda makinası durmaksızın çalışacak, Loocked-Martin silah şirketinin değerli kağıtları borsalarda tavan yapacak ve iş silahlı çatışmaya kadar varacaktı.

İçinde bulunduğumuz siyaset dolabı budur. Bu düzen özellikle Türk devlet adamları tarafından dikkatle gizlenmekte, sorulan sorular “süreç devam ediyor” formülüne bağlanmakta ve verilmesi dış odaklara bağlı kararları örtbas etmek için “masaya yatırıldı” değimi tüm gücü ile hükmünü icra etmektedir.

Her gün ağızlardan düşmeyen “Vizyonumuz aynı, süreç devam ediyor” ve “yetkili organlarımız çalışıyorlar” Sözcükleri halkları uyutmak ve zaman kazanmak için kullanılmakta, kapalı kapılar arkasında ve diplomatlar arasında konuşulanlar asla geniş halk kitlelerine duyurulmak istenmemektedir.

Ömrünü tamamlamış bir savunma sistemine savaş bulmaya çalışan yetkili kişiler, bu tavırlarını halktan gizleme ihtiyacı dahi duymazken özellikle bizim ülkenin devlet, hükümet adamları gerçeği gizleme yarışında aşırı başarı göstermektedirler. Onlar her toplantıdan sonra görüşmelerin çok olumlu geçtiğini kapı önünde açıklamakta, ne var kı bu “olumlu” toplantılar çoğu zaman kanlı çatışmalarla sonuçlanmaktadır.

NATO şu sırada tarihinin en önemli toplantısını yapmakta ve yeni dünya düzeni için yeni bir strateji kurmanın ilk adımını atmaktadır. Bu adım hayali bir düşmana karşı gerçek bir savunma sistemi yaratmaktan ibarettir. Düşman hayalidir ama sistem çeşitli halklara ödetilecek milyarlarca dolara mal olacaktır. Sistemin adı "füze kalkanı"dır.

Bu amaçla yapılan toplantılar sırasında caddelere yayılan protestocu gençler kırmızı boyalarla kendilerini boyamakta, TV çağına uygun yeni şekil pankartlar açmakta, gösteriler düzenlemekte ve bu tehlikeli olayın gerçek yüzünü insanlığa anlatabilmenin çarelerini aramaktadırlar.

Becerebilecekler midir ? Yerleşik bir “mel’anet düzeninin “insanoğlunu ateşe atmaya hazırlandığını  yeteri kadar belirtebilecekler midir ?  Yoksa her zaman olduğu gibi isimleri “teröriste” çıkacak ve asıl “terörist” olan varoluş sebebi ve yaşamı  gereği terörizmi destekleyen gelişkin devletler, istedikleri sisteme yeni kılıflar bularak haksız yaşamlarına devam edecekler midir ?

Dünya değişecek midir Dostlar ! Daha kötüsü olamayacağına göre belki..