Zebânî ile Yabânî Engizistan’da

zebani.jpg

İblisiyye ülkesinin devlet başkanı ekselans Zebânî ile **Gayya Kuyusu Cumhuriyeti’**nin reisi ekselans Yabânî dün uçağa binerek Engizistan’ın başşehri Çalpara’ya geldiler. Engizistan devlet başkanı misafirlerini Çalpara hava alanında törenle karşıladı. Zebânî ile Yabânî uçaktan birlikte indiklerinde protokol mangası yerini almış bulunuyordu…

Engizistan  devletinin  devlet başkanı güllü Recep uçaktan ilk defa inen Zebânî’yi kollarının arasına alarak uzun uzun öptü. Diğer başkan Yabânî, yan gözle izlediği bu harekete kızdığı halde renk vermedi… Devlet başkanları protokol mangasının önüne geldikleri zaman “selamaleyküm” diyerek mangayı selamladılar… Çünkü onlar tanınmış İslam ülkelerinin saygıdeğer başkanlarıydılar.

Protokol işi bittikten sonra Başkanlar limusinlere binerek başkent Çaplara’nın yolunu tuttular. Şehre vardıklarında burada da kendilerini Engizistan devletinin hükümet başkanı ekselans Enâyî karşıladı. Zebânî ile Yabânî ve Enâyî bir de güllü Recep yan yana durarak resimcilere poz verdiler. Resmin arkasında Çalpara şehrinin tarihi kalesi tüm haşmetiyle yer alıyordu.

İblisiyye ve Gayya Kuyusu cumhuriyetlerinin değerli cumhurbaşkanları daha sonra ikili görüşmelere geçtiler. Hey’etler düzeyinde karşılıklı kerevetlere oturarak başlayan toplantıya daha sonra gazeteciler alınmadı… Cümle gazeteci esnafı kapı dışarı edildi ve  kendilerine yüzleri duvara dönük olarak dışarıda beklemeleri söylendi.

Toplantı gergin bir havada başlamıştı. İblisiyye devleti başkanı Gayya Kuyusu devletinin başkanına ağır hakaretler etti, sonra gitti adama bir kafa attı… O sırada durumdan kuşkuya düşen Engizistan devletinin başkan ve başbakanı,  tarafları yatıştırmak için araya girmek luzumunu duydular. Başkanların itiş kakışına teknik hey’etler de katılınca, toplantı salonu savaş alanına döndü... Gürültü, bağırışma ayyuka çıktı, yumruklar, tekmeler savruldu. Tabureler, iskemleler havada uçuştu, masalar koltuklar çatır çutur kırıldı, yetkililer korumalara emir vererek kapı önünde haber bekleyen gazetecileri uzaklaştırdılar. Gazeteciler durumdan hiçbir şey anlamadılar. Zaten anlasalar da yazamazlardı.

Kavganın neden çıktığı belli olmadı, bazıları sınır meselesi dedi, çünkü taraflar aralarındaki sınırların nereden geçtiğini bilmiyorlardı. Bazıları terör dedi, çünkü taraflar terörü tarif edemiyor, boyuna birbirlerine “sen  teröristsin…” diye bağırıyorlardı. Kimileri “suç” dedi, kimileri “ceza” dedi. “Suç” nedir ? “ceza” nedir ? anlaşılmadı. Kimin suçlu, kimin suçsuz olduğuna karar verilemedi. Toplantıyı bitirmeye dahi karar veremiyorlardı, olaylar tam yatışacakken bu yüzden yeniden alevleniyor, kavga bir türlü durulmuyordu…

Sonunda döğüşten, itişten yoruldular. Biri dedi ki –Artık kapıları açalım… Kapıları açarak dışarı çıktılar. Gazeteciler koşarak kendilerini karşıladı, aralarında zar zor bir konuşmacı seçmişlerdi, konuşmacı gazetecilere dedi ki : "Toplantı son derecede samimi bir hava içinde geçti, taraflar gayet dostane olarak birbirlerini dinlediler, çok olumlu sonuçlar aldık…şimdi komisyonlar kurarak alınan kararların tatbikine geçeceğiz. Merak etmeyin size kötülük yapmayız..."

yecuc11.jpg Şeytanın zürriyetinden Ye'cüc Me'cüc kavmi

Aslında işler ölümüne karışıktı. İblisiyye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanı Zebânî ile Gayya Kuyusu Cumhuriyetinin cumhurbaşkanı **Yabânî’**nin ülkeleri uzun zamandan beri Ye’cüc Me’cüc işgaline uğramıştı. Bu yabancı güçler o ülkeyi ele geçirmişler, halkı esir etmişlerdi. Toprakları ateşe vermişler, evleri yıkıp sokakları kan gölüne çevirmişlerdi. Ekselans Zebânî ile ekselans Yabânî işgalci Ye’cüc Me’cüc kavmi tarafından göreve getirilmiş satılık başkanlardı.

Bunlar ortada kol gibi gezen zulmü halklarına kabul ettirip onların kolayca öldürülmeleri ve bundan hoşnut olmaları amacına hizmet için seçilmişlerdi. Ruhsuz ve huysuz, sapsız ve çapsız, şerefsiz ve kalitesiz, vatansız ve bayraksız'dılar. Batı'lı hırsız petrol şirketlerinin karanlık koridorlarında yetişmiş lağım faresi gibi insanlardı. Hiç kuşkusuz işgalciler onları şimdilik kullanacak sonra çöpe atacak yerine başka serserileri getireceklerdi.

Engizistan devletinin resmi misafiri olan Ekselans Zebânî ile ekselans Yabânî başkent Çalpara’dan ayrılırken  onları başkan Güllü Recep uğurladı ve arkalarından seslendi “Vizyonumuz aynı…” Hava alanında bulunan tüm Engizistan üst kademe yöneticileri hep bir ağızdan “hayırlı vizyonlar…” diye bağırıştılar ve ilave ettiler: “Ye’cüc Me'cüc’e de selamlarımızı iletin, bizi unutmasınlar bir gün bize de buyursunlar… Onları hasretle bekliyoruz ”dediler.