Yeni Bebekler doğacak

bebek11.jpg

Olur dedi ki:

–Bu Parti kapanır… Olmaz dedi ki:

Kapanmaz

–Neden kapanmaz ?

–Kapanırsa  yenisi açılır onun için…

–Onu da kaparlar

–Gene yenisi açılır…

Olmaz, sen işleri iyice karıştırdın, sen benim ne dediğimi anlıyor musun ?  Bu Parti garden parti değil, siyasî parti… Neyi açıp kapıyorsun sen…?

–Ben sana garden parti mi dedim ? Salla parti… o yüzden salla salla gider-gelir…Hem gider, hem gelir.

Olurla olmaz bu minval üzre caddede giderken karşıdan bir Savcı göründü… Sırmalı, kordonlu… Pek süslü, pek yakışıklı, uzun boylu, esmer, çatık kaşlı, kartal bakışlı… Yürüdü yürüdü asil tavırlarla yanlarından geçti, yüzlerine bakmadı… Hep geriye bakıyordu… Kimse yoktu yanında, önünde, arkasında.  Gölgesi bile gelmiyordu peşinden.  Olur dedi ki:

–Bak  Savcı geliyor…

–O  savcı değil…

–Ya ne ?

Avcı

–Ne avlıyor ? –Keklik

–Ya…

–Çok konuşma, seni de avlar, koyar tavaya, atar havaya

–Pekiyi, ya % 47

–Oy çokluğu kaliteyi göstermez…

–Ya neyi gösterir ?

–Ütopik Demokrasiyi.

–O da ne ?

–Yeni  çıktı, yakında anlarsın.

Olmaz’ın bu gün neş’esi yoktu… Olur’a fazla yüklenmedi… Olur ağır bastı. Aslında  Olur her zaman pratiktir çözümcüdür. Olmaz teorik baskıcı. Bazen de rolleri değişirler. Ne zaman ? nasıl ? neden değişirler ? bilinmez…O yüzden Olur’la Olmaz’ olmuşlar.  Ama her zaman birbirlerine terstirler. Terslikte anlaşmış, çarpıklıkta birleşmiş, yamuklukta  mutlu olmuşlardır. Bu onların ortak noktasıdır. Bu durum eşyanın tabiyatına uygun, doğanın sırrına yakındır. Siz  işlerin gidişatına bakın.

Olur’la olmaz terslik  kurallarından doğmuşlardır, her ikisinin de anası da, babası da birbirine terstir. Biri uzun biri kısa. Biri koca kafalı lahana, biri ince uzun prasa...Bunların sülalesi bozuk. Birbirlerine aykırı doğdular, biri camdan çıktı, biri dam’dan. Biri hocadan çıktı, öbürü kocadan. her ikisi de çıktı bacadan. Biri kaçaktan, geldi, diğeri saçaktan. Biri homurdanarak doğdu, öbürü mırıldanarak. Biri ağladı, öbürü yosun bağladı. Olur’u mektebe verdiler **Olmaz’**ı çayıra saldılar. Olur okudu malın gözü oldu, Olmaz yabanda gezdi, şeytanın özü oldu.

Dinleyin şimdi bakın, neler olacak, Olur Olmaz'dan sorulacak, Olmaz Olur'dan yorulacak. Olur’un kanı Olmaz’dan akacak. Olmaz’ın canı Olur’dan çıkacak. Mahallede kıyamet kopacak, komşular bundan rahatsız olacak. Olmaz gidecek, Olur kalacak, her ikisi de gelecek yıl tarih olacak… Sonra yeni bebekler doğacak Kalın sağlıcakla…