Yağmuru kim yağdırdı ?

YAZDAN kalma günlerin yaşandığı Alanya'da görev yapan Protestan papaz Joachim Kusch, önceki gün eşiyle birlikte **Kleopatra Plajı'**nda yağmur duası yaptı. Kağıda yazdığı duayı okuyan papaz Kusch, "Tanrım, dünyayı, ağaçları, insanları, toprağı, çiçekleri her şeyi sen yarattın. Yarattığın bu tüm canlılar ve cansızlar senden su bekliyor. Senden yardım istiyoruz. Tanrım bu ülke ve ülkede yaşayan insanlardan yağmurunu eksik etme" dedi.

Bu arada Alanya Müftüsü **Muhammed Gevher'**in de yağmur duası yapacağı bildirildi. Gevher, Saray Mahallesi'nde bulunan Emine Özmüftüoğlu Camisi'nde cuma namazı öncesi yağmur duası yapılacağını duyurdu. Ancak Gevher ve cemaat duaya hazırlanırken, yaklaşık 1 saat önce yağmur bastırdı.      Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağmurun 3 gün boyunca aralıklarla devam etmesinin beklendiğini kaydetti. İlçe Meteoroloji Müdürü İbrahim Uysal şunları söyledi:"Mütfü Bey sabah saatlerinde beni aradı. Önümüzdeki 3 gün içerisinde hafif şiddetli yağış beklendiğini söyledim. Ve "dua etmekte fayda var, dua etmek herkes için iyidir. Kimseye zararı olmaz. Yağmur duası normal bir şeydir." dedim.( Teşekkürler Hürriyet)

Not: Protestan papazı Joackim yağmur duasını Kleopatra plajında yaptığı için bana kalırsa o yağmuru Mısırlı kraliçe Kleopatra'nın ruhu yağdırdı. Ülkemizin insanları  gelecekte de bu çeşit  karizma din ve dualarla yağmur yağdıracaktır. Yiğitlerin harman olacağı bir döneme giriyoruz.