Uluslararası Boncuk Konferansı

boncuk1.jpg

A.A. muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteklediği ve 22-25 Kasım 2007 tarihinde düzenlenecek  **Uluslararası Boncuk ve Boncuk İşleme Sanatı Konferansı'**nın ilk etkinliği 20-26 Ocak tarihleri arasında İstanbul ve **Ankara'**da gerçekleşecek.

Uzun yıllardır boncuk işlemeli takılar ve boncuk işlemeli duvarlar yapan, boncuk tasarımı ve tarihi konusunda uzmanlaşan Valerie Hector da tasarımlarını İstanbul ve Ankara'da izlenime sunacak.

Etkinliğin ilk adımı, 20 Ocakta İstanbul Boncuk Derneği sponsorluğunda İstanbul Gezi Otelinde düzenlenecek workshop ile başlayacak. Valerie Hector tarafından Çin boncuk örme tekniği ile bilezik yapma tekniklerinin öğretileceği bu workshop, Uluslararası **Boncuk Konferansı'**nda eğitmenlik yapmayı düşünen boncuk işi eğitmen adaylarına da bu eğitimlerin nasıl verilebileceği konusunda örnek oluşturacak.

Sponsorluğunu **Çiğdem Simavi'**nin başkanı olduğu Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı'nın (KÜSAV) üstlendiği, **Valerie Hector'**ın İstanbul sergisi 21-22 Ocakta **Divan Oteli'**nde, Ankara sergisi ise 23-24 Ocakta   Kavaklıdere   Nar Koleksiyon Galerisi'nde gerçekleşecek (Teşekkürler: Hürriyet)