Muavin Otobüsü soydu

oto.bmpAnkara'dan Bodrum'a giden, özellikle işadamlarının tercih ettiği Türkiye'nin süper lüks otobüs şirketi VIP'in muavini, yolcuları soydu.

Muavin Soner Ü. (20), sefer sırasında yolcuların uyumasından faydalanarak dizüstü bilgisayarlarını, cep telefonlarını, cüzdanlarını hissettirmeden topladı. Daha sonra otobüs Aydın'a geldiğinde ailesine bir emanet bırakması gerektiğini söyleyen Soner Ü., izin isteyip otobüsten ayrıldı. Yolcuların gözü önünde elinde dolu bir çantayla yavaşça uzaklaşan Soner Ü. gelmeyince, hırsızlık olayı ortaya çıktı.

Yolculardan Cansever Arıcan ise daha da büyük bir şok yaşadı. Çünkü Arıcan bir önceki molada cüzdanından 300 YTL çalındığını fark etmiş ve bunu muavin Soner Ü.'ye bildirmişti. Asıl hırsızla konuştuğunu bilmeden Soner Ü.'ye derdini anlatmaya çalışan Arıcan'a soğukkanlı şekilde cevap veren sadece bir haftadır bu firmada çalışan muavin, "Efendim merak etmeyin, ben beş yıldır bu otobüste çalışıyorum. Şimdilik bekleyin, Bodrum'a ulaştığımızda firmamız zararınızı karşılayacaktır. Ortalığı   ayağa kaldırmayalım" demişti. Olayın ardından yolcular, topluca karakola gittiler ve polis memurundan Soner Ü.'nün 15 gün önce yine başka bir lüks otobüs firmasına muavin olarak girip yolcuları soyduğunu öğrendiler.

Muavin Soner Ü.'nün kurbanlarından Çankaya Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim görevlisi Hakan Tilgel, olayı şöyle anlattı: "Muavinden hiç rahatsız olmadım çok düzgün yüzlü, kibar konuşan bir çocuktu. O kadar para bir yana bir buçuk yıldır uğraştığım tezim havaya uçtu . Üstelik firma bizimle hiç ilgilenmedi, zararlarımızı karşılamadı. Zaten bu adamı bir hafta önce işe almışlar, bizimle ilgilenmeyen firmadan da şikayetçiyim."(Teşekkürler:Hürriyet)