Halklara Karşı Savaş

yusuf-askar.jpgİsrail**,** çevresindeki devletleri politik sindirmeyle dize getirdikten sonra henüz alt edemediği halklara saldırıyor. Bu politika Siyonistler tarafından bir siyasi doktrin olarak bir süre önce ortaya atıldı ve 11 eylülden sonra adı "terörizme karşı savaş" olarak belirlendi**. İngilizce** ve Fransızca aslını verdiğim reportaj**'**da Lübnan'da yetişmiş değerli bir siyaset bilimci ve Laik bir Parti'nin eski lideri Yusuf Aşkar bunları söylüyor.

Röportajı yapan İsviçreli Gazeteci soruyor - Bu savaş bir "sömürge" savaşı mıdır ? - Hayır diyor Yusuf Aşkar, eski sömürge savaşlarında sömürgeciler sömürülecek halklar ortadan kalkmasın diye onlara doğrudan saldırmazlardı, böyle bir siyaset çıkarlarına aykırıydı, ama bu savaş halkı yok etme savaşıdır. İmha savaşıdır. Soykırımdır.Bu savaş sömürge savaşlarına benzemiyor...

Evet dostlar ! Birleşik Amerika'nın Afganistan, Irak ve dolaylı Lübnan savaşları eski sömürge savaşlarının yanında futbol maçı gibi kalır. Haçlı seferleri dahi bu kadar azgın değildi. Biz baştan bunu haçlı seferine benzetmiştik. Hayır ! Daha da ileri. Dört yüz yıl önce İspanyol haydutların Kuzey Güney Amerika toprağında yerli Kızılderili'leri yok etmelerine benziyor. Siyonist Yahudiler Arapları,   Amerikalı Neo-conlar Müslümanları yok etmeye karar vermiştir. Bu olay tarihlere ibretle yazılacak bir   siyasî tablodur.

Bunun yanında geliştirilmeye çalışılan "küresel barış" veya "medeniyetler diyaloğu" gibi saftirik politikalar yangına bir bardak su dökmektir. Yusuf Aşkar diyor ki :" önce tesbiti tam yapalım, halk baskısı doğarsa belki facia önlenir..."

Yusuf Aşkar'ın analizleri   arasında bir nokta özellikle dikkat çekiyor. Aşkar diyor ki: " Çağın süper gücü Amerika'nın politik yapısında "devlet içinde devlet" karakteri taşıyan "Neoconservative:Yeni muhafazakârlar" var. Bunların arasında "finans  çatışması" başladı, bu bir ümittir.

Aşkarı ümide boğan bu çatlak acaba Demokratların yükselmesi ile artacak mı ? eksilecek mi ? Şimdilik haber yok. Yaşamını savaş endüstrisine bağlamış Amerika'nın Irak ve Lübnan'dan çekilmesi zordur. Demokratlar çekilelim diyorlar, bence yalan, daha da ileri gidecekler. Suriye ve İran topun ağzında   Bu devletin gözü döndü,  dünyayı da peşinden sürükleyerek intihar ediyor... Tarihte örneği çok görüldüğü gibi. Rabbim insanoğlunu   korusun.