Bush'un İftar Çadırı

tali-bush.jpg

Birleşik Amerika Cumhurbaşkanı George Bush Beyaz Sarayda iftar çadırı kurdu. Oval Ofis'te düzenlenen İftar Çadırında Müslüman Ülkelerin temsilcilerini ağırladı ve kendilerine çorba, balık, domates salatası, ve armut suflesi ikram eti. Masada iftariyelik bulunup bulunmadığı belirtilmiyor... Aslında Yemen hurması, Ayvalık zeytini, Ezine peyniri, Erzincan tulumu, Tekirdağ kaşarı, Kayseri pastırması, turşu, tükenmez, envai çeşit reçel ve tereyağı, Künafe, Baklava, Şam tatlısı ve güllaç da sofrada bulunmalıydı... İnşallah gelecek ramazana...

Bush bu yıl altıncısını düzenlediği geleneksel İftar yemeği sırasında Müslüman ülkelerin temsilcilerine vaaz vermeyi de unutmadı. Onlara dedi ki : "dünyada teröristlerin kurbanlarının çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğunu biliyorsunuz ve birçoğunuz kendi kentlerinizde, sokaklarınızda terörist şiddeti bizzat gördünüz. Biz, teröristleri ve aşırı unsurları yenmek için verilen mücadelede ve dünyada barış ve ılımlılık arzu eden milyonlarca Müslümana daha parlak bir gelecek sağlama çabalarında sizinle birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz" İftara iştirak eden Müslüman ileri gelenleri bu sözleri candan alkışlayarak Bush'a hayranlıklarını belirttiler.

Beyaz Saray'daki iftarda bulunan ve büyük olasılıkla Amerikan, İngiliz ve Fransız üniversitelerinde okuyarak kendi ülkelerinde ön sıralara geçmiş olan bu liderlerin, dile getirdiği konularda   **Bush'**tan ayrı düşünmelerine hiçbir olanak yoktu. Hepsi CİA tarafından özenle seçilmiş "ılımlı" müslümanlardan oluşan bu kalabalık ve o insanlar, o gün orada, Bush'un huzurunda açtıkları iftar'ın sevabına nail olmanın vazgeçilmez kıvancını yaşadılar.

İslam ülkelerinin temsilcileri oldukları ileri sürülen bu insanlardan hiç biri gerek iftar öncesinde ve gerekse iftar sonrasının kahve saatinde Bush'a şöyle hitap ederek: "Başkan efendi ! sen aşırı unsurları birlikte yenelim diyorsun ama bu aşırı unsurlar neden aşırı unsur oldular ? İşin bu tarafını merak ettiğin yok, veya ediyorsun da işine gelmiyor. Eğer bunları "birlikte yenmek için birlikte çalışalım, gurur duyalım" diyorsan o zaman Suudi Arabistan'daki "Dahran" üssünü kapat ve beş bin askerini oradan çek... Biliyorsun Müslümanlar kutsal topraklara yabancı ayağı bassın istemezler... Buraya senin askerlerini Suudiler getirdi, onları da alaşağı etmemiz için de bizimle çalış, o zaman belki sokaklarımızdan teröristler eksilir... Senin Dahran üssündeki askerin durdukça, ortağın olan İsrail devleti Filistinlilerin topraklarından çekilmedikçe bu kan durmaz... Teröristlerin neden hep Müslümanlardan çıktığını ? laf altından   soruyorsun, Karela'da Hintlilerin evlerini yıksaydın onlar da terörist olurdu. Senden öncekiler de köylerini yaktıkları Vietnamlı'ların neden terörist olduklarını hep sorarlardı... Sora sora gittiler bu dünyadan. Teröristin başı sen olduğun halde elaleme teröristlik bulaştırıyorsun. Vaktiyle senin ülkeni kuran büyük adamlara da Londra'daki **Lord'**lar terörist demişti... Bush baba bırak bu ayakları. Bizi buraya topladın saçma sapan laflarla iftarımızı berbat ettin, Arkadaş, senin niyetin ne... ? " diyemedi.

İftar sona erdiğinde Müslüman ülkelerinin temsilcileri cadillac'larına, limuısin'lerine binerek Beyaz Saray'dan uzaklaştılar. Hiç biri o gece uzaklarda atılan bombaların, sokaklarda kan içinde yerlerde çırpınan kadınların, çocukların seslerini duymadılar. Çok yemek yemişlerdi...

richard.jpg

Haçlı Seferlerinin ünlü İngiliz Kralı "**Richard"**a çağdaşları "Arslan yürekli Richard" demişlerdi. Bu "Arslan yürekli Richard"   11 temmuz 1191'de Akka kalesinin önünde esir düşen ve vatanını savunmaktan başka suçu olmayan ikibin yediyüz Müslüman askerini, aile ve çocukları ile birlikte iplerle bağlatarak şovalyelerine kargı, mızrak, topuz, ok, yay, şiş ve yatağanla öldürttü... Katliam, son iniltiler kesilinceye kadar saatlerce sürdü. Batı tarihçileri Bu krala neden "Arslan yürekli" demişler, merak eder dururum. Çizilen tablonun vahşetinden mi acaba... ?   " Arslan Yürekli"   bu savaştan sonra çevresine topladığı insanlıktan çıkmış köpek suratlı Arap emirlerine o zaman iftar yemeği verdi miydi acaba ? onu da merak ediyorum.

**Bağdad'**ın bu günkü durumu Akka'nın o günkü durumundan farklı değildir. "Arslan yürekli'nin" ın bu günkü uzantısı "**Bush"**a da bir sıfat verilecekse eğer  Irak savaşındaki inadından dolayı "keçi kafalı Bush" dense yeridir.