Sapanca'nın Gündüz fenerleri

fener.jpgUsta biriyle telefonla konuşuyordu. Yüzü gergindi. Gaaak.Gaaak. Yaklaşarak dinledim:

-Ben gündüz feneri istemiyorum, lutfen buraya gece lambası takın... Anladım. Usta'nın Sapanca'da   oturduğu sokak bir süre önce düzenlendi, yola iki sıra   yeni lambalar takıldı. Gak.Tıss.Ne var ki bu lambalar gündüzleri yanıyor geceleri sönüyor..Gaaaak. anlaşılan Gün ışığına duyarlı otomatiği yanlış bağlamışlar. Gaak.Guk. Usta telefon açtı:

-İlgilileri arıyorum...

-Ben ilgiliyim dedi biri...hangi sokağı soruyorsun ? Hoca söyledi, adam Hoca'nın sözünü kesti:

-Oraya başkası bakıyor...

-Sen nereye bakıyorsun ?

-başka yerlere...

-Havaya...Senin hiçbir yere baktığın yok... Sen Türkiye'de hiç bi yerlere bakanı gördün mü ?

Hoca daha faza üstelemedi. Telefonu kapadı gaaaak.guuuk.

-Bu lambalar doğru dürüst yanmaz... bunları yapan firmayı aramalı gaaak. Guk. Herhalde Belediye'ye ucuz malzeme sattılar. Gaaak. Guuuk. Hoca'nın bakışları sertleşti. Kafası bir şeylere takılınca böyle oluyor. Rengi sararıyor, kulakları titriyor gaaaak. Guk. Takır... Tekrar telefona uzandı. Birkaç kişiyle daha konuştu. Sonunda işi yapan mühendisi buldu gaaak. Guk.

Mühendis dedi ki:

-Valla beyefendi arızanın nereden kaynaklandığını biz de bilmiyoruz...Gaak. Guk. Derken bir süredir ortalarda görünmeyen Fazilet  uça geldi. Olanları duyunca:

-Pek anlamadım ama neyse, yine bir mikropluk yaptığın belli dedi.

-Lambanın gece yanmayanı beni de bozuyor dedim,gaaaak. Guuuk.

-Bırak adamların yakasını iş bir tek buna mı kaldı ? Türkiyenin daha ne konuları var gaaaak gaaak. Sen de tutturmuşsun Sapanca'nın gündüz fenerleri... yeter sus bana fenalık geldi. Fener yüzünden ülkeye kıtlık gelecek... Askeri darbe olacak... Gaaak. Guk. Gururk. Tıkırrrr.

-Olursa şaşma...dedim Gak. Guruk . Fazilet'e yandan baktım pis pis gülüyordu.