Sapanca'nın Sevimli Pıranha'ları

piranha2.gifBirisi Sapanca gölünde "pıranha var" dedi. Faziletle gidip baktık...Gaaak. Hguk. (korku sesi)

Görmedim ama bildiğime göre pıranha insan eti yiyen korkunç bir balıkmış, uzak ülkelerin sıcak denizlerinde yaşarmış...Gak guk... Nasıl gelmiş buralara gaaak. Guk. Balıkçının elinde tuttuğu küçük sevimli balık ise hiç de öyle canavar bir balığa benzemiyordu. Gaak guk. Fazilet'e sordum, o da  bilemedi. Herşeyi bilirdi ya... ne oldu buna ? Gaak. Gruk... Balıkçıya soralım dedik. Karga dili bilmez ama olsun, belki anlaşırız... Balıkçı dile gelip Karga'ca dedi ki:

-  Korkmayın sizi yemez, Sapanca'da depremde yıkılan büyük otelin yerine yapılan yeni otelin yöneticileri çıkardı bu lafı, havuzlarının müşterisi artsın diye.. Kimsenin tanımadığı bir balık bulup göle atmışlar... Pıranha çıktı diye ortalığı karıştırdılar... Gaaaak.

Fazilet bana baktı, ben fazilet'e baktım... gülüştük...

- inandın mı ? dedim.

-  İnanmadım...dedi. **Sapanca'**da herkes her aklına geleni söyler...dedi. Gaaaak.

Ben de inanmadım ama merak ettim...gaak guuuuk.  Hoca dedi ki: "Göle karıştırıp büyükçene   bir çuval  atacağım, sonra sandala bağlayıp uzağa çekeceğim,  sonra Kasaba'nın girişine bir yazı yazacağım: -Göl canavarının resmini çekmek yasaktır- diye gaak guuuk. O zaman görün siz olacakları..."