Misafire saygı etmeli

4481718.jpgÂ

Saray gelini Diana Â

                                      Â

Dost ve kardeş İngiltere’nin 82 yaşındaki kraliçesi Majesteleri Elizabet hanım Türkiye’nin şeref misafiri. Devletimiz Kraliçeyi büyük törenlerle karşıladı. Cumhurbaşkanımız bu uğurda simokin giydi. Hanımı pek ileri tarzda süslendi. Başbakanımız beyaz papyon kravat taktı. Devletin zirvesi bu karşılama töreni için özel kurslar gördü. Protokol kuralları öğrendi. Kraliçeye nasıl reverans yapılacak, elinin kaç parmağı öpülecek, bu sırada diz nasıl kırılacak günlerce çalışarak öğrendiler.

İngilizler moral verdi “Kraliçemiz öyle her şeye aldırmaz” dediler. Sırasında protokol’e kulak asmayan sıcak kanlı Kraliçe geçenlerde Buckingam Sarayı’nda Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozi’nın sevgilisini ağırlarken, kadını yatacağı odaya bizzat götürmüş, tuvaleti bile  göstermiş, “buraya işeyeceksin” demiş.

Devletimizin misafiri olan İngiltere Kraliçesi’ne hörmet etmemiz gerekir. Bunun  amıcası vaktiyle asaleti olmayan sıradan bir kadına aşık olup tacı tahtı terk etmiş kadının peşinden gitmişti. Sanırım 8. Edward olacak, ben çocuktum gazeteler günlerce yazmıştı. Daha sonra kız kardeşi Margaret, Towsend isimli bir yüzbaşıya aşık oldu. Yandı yakıldı evlenmek istedi. Saraylı’lar bırakmadılar, o olayı da aylarca, yıllarca gazetelerden okuduk. Şimdi bunların sırası değil, Devletimizin misafirine saygı etmeliyiz..

Bu Hanım’n gelini oğlunu kandırıp bir Arapla sevişti, Saray’dan kovuldu. Tam Araptan hamile kaldığı söyleniyordu ki, kadın kuşkulu bir trafik kazasında dünyasını değiştirdi. Bu iş o zaman 102 yaşında olan ve “Queen Mom” (Mumya kraliçe) diye anılan Ana kraliçe’nin başının altından çıktığı söylendi. Mumya Kraliçe  **Hanedan'**ın namusunu kurtarmak istemiş: Töre cinayeti.

Ne olduysa oldu, anlayamadık. Leydi Diana’nın kazanın olduğu Paris’te, can verdiği yerde, şimdi Amerikalı turistler her hafta mumlar dikip ayin yapıyorlar, tütsüler yakıp tapınıyorlar. Değerli misafirimizin müteveffa gelini’ne dinince dinlenmesi için dualar ediyoruz. **Kraliçe'**nın küçük kardeşi Margaret geçende TV’lerde göründü. Yaşlanmış, **Afganistan’**da Taliban kovalayan yeğeni **Edward’**a gülücük yaptı, madalya taktı. Uzatmalı sevgilisi Yüzbaşı ne oldu acaba ? Misafirimize saygı etmeliyiz.

Devletimizin şerefli misafiri bu yıl 82 yaşına gelen İngiltere kraliçesi Elizabet hâlâ tahtını bırakmadığı ve bırakmaya da niyeti olmadığı için oğlu Charles kral olamıyor. Charles’in müslüman olduğu ve Kıbrıslı Hoca tarafından sünnet edildiği rivayetleri ortada dolaşıyor. Doğrusunu Rabbim bilir. Bu hanedanın başına gelenler Osmanlı hanedanı’nın  bile başına gelmemiştir. Ancak bütün bunlar Değerli misafirimizi, bağrımıza basmamıza engel olamaz…Misafirimize saygı göstermeliyiz.

İngiltere Kraliçesi Majesteleri Elizabet bu ziyareti sırasında Bursa’ya gidecek. Sultan Abdülmecit zamanı o çağda Osmanlı Ülkesinde İngiliz tahtını temsil eden Büyükelçi Lord Stratfort Canning’de **Bursa’**ya gitmiş ve Manchester ipeği ile rekabet eden Bursa ipek tezgahlarını sembolik biçimde bastonuyla kırmıştı. Acaba “Ho Majesty’s”in şimdiki büyükelçisi de böyle bir davranış içinde olabilir mi ? Elizabet’in **Bursa’**da ne aradığını merak ediyorum doğrusu… İpek işi çoktan bittiğine göre herhalde **Çekirge’**de vaktiyle Theodora'nın yıkandığı sulara girecektir. Bin yıl sonra **Eski Kaplıca'**da, Aslan Ağzı'nda  bir kraliçe daha...

Bundan  birkaç yıl önce Majesteleri sabah uyandığında yatağında bir yabancının oturduğunu görmüştü. Derhal koruculara bakıcılara haber verildi bu kişi dışarı atıldı. O zaman **İngiltere’**de gazeteler bir delinin güvenliği aşarak Kraliçenin yatak odasına girdiğini yazmışlardı. Sorguya çekilen adam ise “İngiltere **Sarayı’**nda güvenliğin ne kadar zayıf olduğunu kanıtlamak istedim” dedi. Adamın deli olmadığı anlaşılmıştı.

Devletimizin mümtaz misafirine saygı ediyor ve onu gönülden kutluyoruz.